De ce existăm?

Viziunea noastra despre educatie in Romania

Un sistem educațional care să promoveze respectul, onestitatea, spiritul de echipă și responsabilitatea, și care să se situeze, în termen de maxim 20 de ani, în primele 10 sisteme educaționale din Europa.

Misiunea

Să ajutăm oamenii și organizațiile să își creeze succesul prin intermediul educației. Tratăm misiunea noastră cu maximă integritate.

Membrii AVE sunt oameni de afaceri, antreprenori si profesionisti din domeniul educational care faciliteaza implicarea companiilor private si a societatii civile din Romania in initiative cu impact transformational asupra sistemului de educatie.

Cum contribuim la schimbarea educatiei in Romania

Sustinem proiecte sistemice care au eficienta si impact si care lucreaza in interiorul sau impreuna cu sistemul formal de educatie. Incercam sa implicam cat mai mult institutiile publice. Ne bazam pe contributia mediului de business in a forma un sistem de educatie capabil sa creasca copii ce contribuie mai departe la binele lor, al societatii si al economiei.

Prin AVE sustinem si coordonam implicarea companiilor private din Romania in imbunatatirea sistemului educational. Iata cum facem acest lucru:

  1. oferim expertiza din domeniul de afaceri (specialisti, consiliere, mentorat, acces la resurse)
  2. strangem resurse financiare din mediul privat si le alocam proiectelor in deducatie
  3. oferim consultanta institutiilor educationale pentru politici publice
  4. facem lobby pentru modificari legislative in domeniul educational

Imbunatatirea calitatii educatiei din Romania este o prioritate importanta a generatiei noastre insa ea nu este in responsabilitatea deplina a institutiilor statului, a profesorilor sau a directorilor de scoli. O schimbare veritabila a sistemului educational romanesc nu se poate realiza fara implicarea activa si autentica a tuturor, pentru ca toti avem copii sau vom avea copii in Romania.

Valorile AVE

  • Ne pasa
  • Suntem onesti cu noi insine si cu ceilalti
  • Suntem responsabili; actionam luand in considerare consecintele actiunilor noastre si pe cei afectati de ele
  • Respectam valorile noastre, dar si valorile celorlalti, in tot ceea ce facem
  • Ne bucuram sa muncim impreuna
  • Avem incredere in puterea educatiei.