MBA pentru directori de scoli

Despre proiect

Programul de MBA pentru directori de scoli are rolul de a dezvolta viitorii si actualii lideri de institutii educationale preuniversitare, printr-un program intensiv de invatare de tip “executive education”. Obiectivul consta in cizelarea abilitatilor de management si leadership pentru directori de scoli sau candidati la pozitiile de directori, axat pe dobandirea efectiva de competente si leadership bazat pe valori.

Programul intens si provocator ofera participantilor ocazia de a isi deschide perspectivele si de a dobandi pregatirea necesara pentru a actiona ca o forta transformatoare pentru schimbari la nivel institutional, personal si profesional, toate avand ca scop imbunatatirea performantelor scolii si in final ele elevilor.

Procesul de invatare este inspirat din programele de MBA ale scolilor internationale de top si combina elemente de administrarea afacerilor si antreprenoriat cu module specializate pe educatie si provocarile specifice directorilor de scoli din sistemul nostru educational.

Desi este un program inspirat din modelele de instruire manageriala privata, toate elementele programului de invatare sunt trecute prin filtrul realitatilor si contextului educational romanesc.

Programul este in acest moment in curs de dezvoltare si se va lansa in ianuarie 2017.

Impact

Credem ca imbunatatirea performatelor scolare in sistemul educational formal se poate face in mod autentic doar cu manageri si lideri pregatiti si determinati. Iar acest lucru se este influentat de nivelul de competente si nu doar de cunostintele si certificarile dobandite.

Pregatirea viitorilor directori de scoli in acest moment, este una eminamente teoretica si asadar doar partial completa.  Acest program ofera acces direct participantilor la exercitii practice si simulari de situatii reale, intr-un mod complementar fata de pregatirea teoretica deja certificata prin procesele formale de educatie.

Grupul de profesori aduce laolalta expertiza de management si antreprenoriat privata, precum si experientele personale ale membrilor nostri in mai multe programe de MBA din strainatate, impreuna cu experientele unor specialisti in educatie, din sistemul educational romanesc dar si din afara tarii.

Cum il evaluam

Programul isi propune un numar de 30 de participanti in 2017.

Din punct de vedere calitativ, relevanta programului va fi masurata doua feluri. Pe termen scurt va fi evaluat nivelul de competente pe care candidatii le detin la inceputul si la finalul programului (prin metode de tip Situational Judgement Testing si interviuri de recrutare).

Pe termen lung rezultatele programului vor fi evaluate printr-un studiu care va testa impactul pregatirii diferentiate a directorilor care au trecut prin program in imbunatatirea rezultatelor scolare ale institutiei pe care o conduc.