Pilotarea unui nou sistem de performance management pentru scoli

Despre proiect

Programul contribuie la imbunatatirea sistemului de management al performantei utilizat in scolile din Romania prin pilotarea unui nou model de monitorizare si evaluare a rezultatelor scolare in parteneriat cu institutiile responsabile de evaluarea si raportarea rezultatelor educationale.

Aspiram catre un sistem de evaluare a scolilor care sa fie axat pe rezultatele invatarii si inspirat din modelul practicilor internationale britanice si americane. Proiectul are astfel mai multe obiective: definirea unor noi standarde de calitate pentru institutiile de invatamant, dezvoltarea unui sistem de auditare externa a scolilor, cu ajutorul unei echipe de experti in educatie si business, pilotarea lor pe un numar restrans de scoli, construirea unui model de recompense si beneficii care sa functioneze ca stimulente pentru scoli, comunicarea rezultatelor de evaluare atat public catre comunitate & stakeholderi cat si catre scoala).

Proiectul este in pregatire si va fi lansat in decembrie 2016.

Impact

In general suntem preocupati de performanta sistemului nostru educational o data pe an – la afisarea rezultatelor pentru examenele nationale. Insa eforturile de imbunatatire ale performantelor scolare necesita atentie si evaluare periodica a progreselor realizate de elevi si respectiv adaptarea strategiilor de predare si lucru la clasa sau adaptarea suportului institutional pe care scoala il poate oferi.