Romania educata

„Strategia de educatie nationala: Cum implicam mediul de afaceri? Viziunea 2030 Romania Educata” este evenimentul la care au participat peste 100 de membri ai mediului de business, antreprenori si specialisti in educatie. Scopul este crearea unui memoriu care va fi trimis Administratiei Prezidentiale in procesul de consultare a publicului pentru programul „Romania Educata”, etapa ce se va incheia pe 1 decembrie.

„Romania Educata” este demersul Administratiei Prezidentiale pentru conturarea unei strategii nationale pentru educatie si cercetare, care va avea impact asupra a peste 4 milioane de elevi, studenti, cadre didactice si cercetatori.

De ce ne pasa?

infografic-home-7

Keynote Speaker

ligia
Ligia Deca
Consilier de Stat pe Educatie la Administratia Prezidentiala

Ce impact putem avea?

Administratia Prezidentiala dezvolta programul „Romania Educata”, un demers menit sa construiasca o strategie care sa adapteze sistemul de educatie roman la tendintele globale, avand orizontul de timp 2030. Prima etapa, care s-a incheiat pe 1 decembrie 2016, a constat in consultari publice privind posibilele directii strategice de urmat.

A doua etapa (2017) va porni de la viziune si va creiona o strategie, urmand ca in ultima etapa (2018) sa fie elaborate politicile care vor duce la creionarea strategiei.

Teme discutate

  1. Angajabilitatea tinerilor care ies din sistemul educational
  2. Calibrarea intre cererea si oferta de pe piata muncii
  3. Ce profesii aleg tinerii si ce optiuni de calificare le ofera sistemul educational?

Organizatori

Asociatia pentru Valoare in Educatie (AVE) isi doreste un sistem educational care sa promoveze respectul, onestitatea, spiritul de echipa si responsabilitatea, si care sa se situeze, in termen de maxim 20 de ani, in primele 10 sisteme educationale din Europa. Astfel, AVE exista pentru a ajuta oamenii si organizatiile sa isi creeze succesul prin intermediul educatiei. Membrii AVE sunt oameni de afaceri, antreprenori si profesionisti din domeniul educational care faciliteaza implicarea companiilor private si a societatii civile din Romania in initiative cu impact transformational asupra sistemului de educatie. De aceea, AVE sustine proiecte sistemice care au eficienta si impact si care lucreaza in interiorul sau impreuna cu sistemul formal de educatie. AVE implica pe cat de mult posibil institutiile publice si se bazeaza pe contributia mediului de business in a forma un sistem de educatie capabil sa creasca copii ce contribuie mai departe la binele lor, al societatii si al economiei.

Coalitia pentru Educatie (www.coalitiaedu.ro) este o federatie creata in 2015 de ONG-uri active in domeniu, ce are ca misiune asumata coagularea energiilor si resurselor pentru implinirea unei viziuni curajoase despre invatare in Romania. Federatia a fost constituita de un nucleu de organizatii neguvernamentale cu peste 10 ani de experienta in domeniu si mii de beneficiari, pe diferite paliere ale educatiei, fie ca este vorba despre prescolari, elevi, studenti, educatori sau parinti. Temele abordate sunt calitatea resurselor umane, participare si echitate in scoli, descentralizarea sistemului de invatamant, curriculum si evaluare, finantare si buna guvernanta. Organizatiile membre ale Coalitiei pentru Educatie sunt: Asociatia C4C – Communication for Community, Asociatia OvidiuRo, Asociatia ROI, Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica, Fundatia Noi Orizonturi, Organizatia Umanitara CONCORDIA, Questifield, Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie,  Teach for Romania si Universitatea Alternativa. Acestora li se adauga, ca partener, grupul EDUCATIVA.