AVE România: Îmbunătățim sistemul de educație împreună

Lansăm Programul de Transformare a Școlilor din România

O educație de calitate înseamnă că fiecare elev din România progresează vizibil pe opt competențe-cheie necesare pentru a reuși în viață. De aceea, AVE lansează Programul de Transformare a Școlilor din România prin care integrăm într-o singură călătorie de transformare experiența din programele Edu Networks, Academia de Leadership și HumanKind.

Asociatia pentru Valori in Educatie

Transformăm educația împreună cu tine!

Fiecare elev din România va înregistra progres vizibil pe cele 8 competențe cheie, care au fost identificate de către Consiliul Uniunii Europene ca fiind necesare pentru a permite împlinirea personală, o viață sănătoasă și sustenabilă, angajabilitatea, implicarea civică și incluziunea socială.

STEM

Digitale

Socio-emoționale

Civice

Antreprenoriale

Interculturale

De literație

Lingvistice

1000 de școli transformate până în 2028

Acest lucru înseamnă ca fiecare elev din aceste școli să aibă progres vizibil pe fiecare dintre cele 8 competențe-cheie.

 

Misiunea noastră este să acompaniem școlile în procese accelerate, scalabile și personalizabile de transformare și învățare prin:

 

Căutăm 200 de școli care vor să înceapă această transformare. În acest moment, programul prioritizează dezvoltarea a trei competențe-cheie ale elevilor:

Pilonii de transformare

Pentru a genera schimbări sustenabile la nivelul școlii, Programul de Transformare crește capacitatea organizațională cu ajutorul a trei piloni de transformare. Aceștia contribuie la dezvoltarea de competențe-cheie de către director, echipa executivă și cadre didactice, la lecții mai bune și la crearea de sisteme de măsurare a progresului elevilor.

pilonul-2-2x

Pilon 1

Dezvoltare de competențe pentru elevi, profesori, directori

Fiecare adult din școală va beneficia de sprijin pentru dezvoltarea competențelor profesionale. Astfel, conducerea școlii și personalul administrativ vor dobândi și își vor dezvolta competențe de management și colaborare, iar profesorii vor fi acompaniați să facă lecții mai bune care să ducă la progresul elevilor pe competențele de literație, socio-emoționale și digitale.

Transformare la nivelul întregii școli

Pilon 2

Crearea de relații de sprijin și de colaborare

Pentru ca învățarea să se producă, este nevoie de un mediu securizant și incluziv atât pentru elevi, cât și pentru profesori. De aceea, Programul de Transformare acordă o atenție deosebită construirii unei culturi școlare bazate pe colaborare, încredere, curiozitate, relații respectuoase și armonioase între toți adulții și elevii din școală.

 

O rețea solidă de mentori și coachi va sprijini echipele școlilor să creeze o astfel de cultură.

Leadership pentru scoala

Pilon 3

Măsurarea continuă
a progresului

Pentru toate competențele dezvoltate în cadrul programului, atât cele ale adulților, cât și cele ale copiilor, Programul de Transformare va sprijini echipele școlilor să adopte și să folosească instrumente și practici de măsurare constantă a progresului, pentru a calibra cât mai bine ritmul și tipul experiențelor de învățare.

Ce facem prin Programul de Transformare a Școlilor?

Procesul de recrutare în program

Dacă ești director sau director adjunct și dorești să îți transformi școala, te încurajăm să faci pașii următori:

Întrebări și răspunsuri

Valoarea totală a programului este de 60,000 de lei pe an pentru fiecare unitate școlară. Cu sprijinul companiilor partenere, punem la dispoziție 200 de burse prin care sunt acoperite 95% din costurile programului, iar școlile vor trebui să mai plătească doar pentru elementele opționale, a căror valoare poate ajunge până la 3000 de lei pe an.

 

Programul va fi compus din elemente principale (care sunt obligatorii pentru ca școala să poată trece la etapa următoare) și din elemente opționale. Elementele obligatorii vor fi gratuite pentru cele 200 de școli care obțin o bursă. Nu presupun costuri pentru directori, profesori sau elevi și sunt accesibile întregii comunități școlare.

 

Toate instrumentele de evaluare incluse în program sunt, de asemenea, gratuite pentru toți beneficiarii.

Programul se adresează atât școlilor urbane, cât și rurale din întreaga țară. Nivelul de dezvoltare socio-economic al localității în care funcționează școala nu influențează eligibilitatea.


Pot aplica grădinițe, școli sau licee, iar criteriul principal pentru selecția în program va fi motivația directorului de școală și a echipei de profesori și învățători, dar și determinarea de a face o schimbare care să aibă impact pozitiv asupra copiilor.


Școlile private sunt eligibile să participe în program, însă nu sunt eligibile pentru burse.


Școlile care au participat anterior în Edu Networks nu pot fi selectate pentru Programul de Transformare.

Transformă-ți școala împreună cu noi!