Întrebări frecvente

Logo Academia de Leadership 2022

Ce se întâmplă după ce completez formularul de înscriere/aplicația?

După completarea aplicației, vei primi automat un mesaj cu răspunsurile tale oferite în această etapă - în felul acesta avem confirmarea fermă a faptului că aplicația ta a fost înregistrată. Te rugăm să verifici și în spam.

Despre ce este formularul de aplicație?

Aplicația constă într-un set de întrebări despre activitatea dumneavoastră și despre profilul școlii pe care îl reprezentați și durează aproximativ 40 de minute completarea acesteia.

Care este termenul final până la care pot transmite aplicația?

Aplicația se completează online. Ultima zi până la care primim aplicațiile este 10 aprilie 2022, ora 23.59.

Ce presupune următoarea etapă de selecție?

Următoarele etape presupun completarea unui chestionar online care evaluează potențialul de leadership și un interviu de grup online.

Chestionarul online se completează individual și va genera un raport personalizat. Aceasta este o etapa eliminatorie. Cât despre interviul de grup, toți candidații invitați pentru interviuri vor fi anunțați din timp despre cerințele acestuia și modalitatea de interacțiune. Poți consulta aici calendarul etapelor de evaluare.

Când au loc modulele de formare?

Modulele de curs vor avea loc o dată pe lună, în perioada mai 2022 – iulie 2023. Fiecare modul se desfășoară timp de 2-3 zile, în general la final de săptămână. Datele de desfășurare ale modulelor de curs cât și celelalte activități adiacente, în format online sau fizic, vor fi făcute public participanților la începutul Academiei de Leadership.

Ce costuri sunt acoperite?

Prin taxa de participare acoperită de director se acoperă în totalitate costurile legate de experiența de formare, cazare, transport din localitatea participantului spre locul de formare, mesele din toate zilele de formare și materiale distribuite în cadrul programului, cât și costurile aferente evenimentului de absolvire.

AVE încurajează directorii de școli să caute resurse adiționale pentru plata taxei de participare - fie din sponsori din mediul privat local, atrași de școală, fie de administrația publică locală sau chiar din bugetul școlii, din categoria de cheltuieli destinate formării. Aceste resurse adiționale pot acoperi anumite tranșe, anumite sume specifice din taxa de participare sau taxa de participare în întregime.

Reamintim faptul că valoarea totală a programului pentru cele 16 luni este de 3300 Euro/per participant. AVE și companiile private care susțin acest program oferă fiecărui participant care provine dintr-o școală publică o bursă de 2900 EUR. Participanții din scolile publice plătesc o taxă de participare de 400 Euro, in trei tranșe.

Pentru directorii care provin din școlile private, taxa de participare este egală cu valoarea totală a programului, și anume 3300 EUR per participant.

Este un program acreditat?

Academia de Leadership și Management Școlar nu este un program acredidat, însă la finalul programului, directorii de școli primesc diploma de participare și un supliment la diplomă. Suplimentul la diplomă conține următoarele secțiuni: gradul de participare individuală (compus din prezențe la modulele de formare și îndeplinirea sarcinilor de program) care poate fi diferită pentru fiecare director, numărul de ore dedicat tuturor elementelor de formare explicitate în secțiunea Model educational , titlul modulelor de formare parcurse și planificarea acestora, competențele generale atinse de program.