Acest program reprezinta o oportunitate limitata pentru 40 de persoane care vor avea ocazia sa lucreze timp de un an cu specialisti internationali in educatie, directori de scoli din alte tari si manageri de companii din sectorul privat.
Participantii in program trebuie sa dovedeasca angajament si determinare pentru a lua parte in acest proces timp de 16 luni, in perioada aprilie 2018 – iulie 2019.
Toti candidatii invitati pentru interviuri vor fi anuntati cu 10-14 zile inainte, iar interviul va fi planificat in functie de programul dumneavoastra cu posibilitatea de a alege intre mai multe zile disponibile.
Modulele vor avea loc o data pe luna la Bucuresti, in perioada aprilie 2018 – iulie 2019. Fiecare modul se desfasoara timp de 2-3 zile, in general la final de saptamana. Datele de desfasurare ale modulelor de curs vor fi in general anuntate cu 3 luni in avans. Participarea in program presupune parcurgerea tuturor modulelor de curs.
Participantii care vor primi diplome de participare la finalul programului trebuie sa fi participat la toate modulele de training.
Programul ofera participantilor oportunitatea de a descoperi in mod treptat noi instrumente de lucru si practici manageriale care vor fi abordate in maniere foarte practice, in feluri in care sa poata fi realmente folositoare in contextul actual al scolilor din Romania.
Programul de mentorat si coaching va oferi de asemenea suport participantilor in program pentru a gasi modurile optime in care pot sa aplice si sa testeze noile cunostinte si instrumente in scolile lor in timp real.
Toti participantii in acest program trebuie sa dovedeasca angajament si interes pentru a pune in practica noi comportamente manageriale, activitati sau proiecte in scolile pe care le conduc, cu sustinerea mentorilor si a coachilor cu care lucreaza si totodata de a documenta si a prezenta rezultatele obtinute in contextul sesiunilor de lucru.
Participantii in program au posibilitatea de a plati taxa de scolarizare pentru program in 3 transe egale, stabilite la admiterea in program.
Un specialist financiar din partea AVE poate lua legatura cu compania dumneavoastra pentru a va oferi supor pentru modalitatea de redirectionare a 20% din impozitul pe profit catre asociatia noastra. In acest scop va rugam sa ne contactati la adresa office@ave-romania.ro.
Pentru a inscrie proiectul sau organizatia dumneavoastra scrieti-ne un e-mail la adresa andreea.nistor@ave-romania.ro, echipa noastra va intra in contact cu dumneavoastra in cel mai scurt timp.
Daca iti doresti sa contribui in proiectele noastre, folosind expertiza ta profesionala sau pur si simplu timpul liber, te rugam sa ne scrii un e-mail pe adresa andreea.nistor@ave-romania.ro. Cineva din echipa noastra va lua legatura cu tine in cel mai scurt timp.
Director Operațiuni Fundația Noi Orizonturi
“Schimbările, în orice domeniu, dar mai ales în educație, vin după ce fiecare dintre noi am investit încredere, susținere și răbdare.”
Empowering communities that drive school change
Empowering communities that drive school change vă va provoca să faceți un exercițiu de încredere și de găsire de aliați în comunitatea școlară: Când resursele sunt atât de limitate cum putem spera la mai mult? Cum poate face un director de școală transfer de responsabilitate și roluri în dezvoltarea școlii, dincolo de cancelarie?
Community schools that empower learning
Psiholog clinician si psihoterapeut, fondator Mind Education Health si Scoala pentru Culpu
„Cred in comunitati sanatoase care sa sustina starea de bine a cuplului, profesorilor si părinților. Copiii au nevoie de adulti sanatosi emotional.”
Making wellbeing a priority in schools
Președinte la Asociației Române de Literație
“Profesorii care învață transmit pasiunea pentru învățare și elevilor lor! Învățarea „face diferența” în viața personală și în cea comunitară!”
Ensuring quality education to all kids – Importance of literacy
Closing the gap with illiteracy in Romania
Acest masterclass este despre dezvoltarea competențelor de literație ale elevilor care la acest este o provocare pentru toți profesorii. Veti afla ce înseamnă acest lucru, cum introduceti un program de literație în școală, ce și cum faceti schimbări în modul de predare.
Director of the Romanian Line, Teacher of History, Cambridge Exams Officer, Senior Leadership Team@ Transylavia College
Instructional Leadership
Principals leading the quality of teaching
Managing Partner KM Trust & Partners
Executive Director – Transylvania College
„Suntem motivați să contribuim la transformarea din interior a școlilor din România, să ducem mai departe procesul de transformare „Leader in Me”, să le redăm profesorilor, directorilor de școli încrederea în puterea lor de transformare. Dorim să le redăm încrederea să facă lucrurile corecte chiar și atunci când e greu.”
Making wellbeing a priority in schools
Leader in Me- Introduction to 7 Habits of Highly Effective People and Rethinking Leadership
Transylvania College este, deocamdată, singura școală din România care a implementat procesul de schimbare organizațională Leader in Me. Scopul nostru este însă să dezvoltăm instrumente ușor de preluat de școlile publice – mai întâi, instrumente de leadership, apoi de wellbeing. Primul pas e schimbarea vechii paradigme, „leadershipul este pentru câțiva oameni”, în „leadershipul este pentru toți”, unde fiecare poate să schimbe ceva.
Cofondator și Director Executiv al Asociației OvidiuRo
“Noi credem în grădinițe care pregătesc toți copiii pentru viitor”
Ensuring quality education to all kids – Importance of literacy
Excellent early education for every child
Maria Gheorghiu: Toți copiii din România au dreptul să beneficieze de educație timpurie de calitate. Iar provocarea pe care o lansăm constant celor care pot face o diferență – de la părinți, profesori, la societatea civilă sau Ministrul Educației – este ce putem face pentru a-i asigura fiecărui copil premisele unui start corect la școală și în viață.
Conducere Departamentul de Educatie si Sociologie la University od Portmouth
“To teach is to touch a life! Profesorii pot face o diferență reală în viețile copiilor, cei care ghidează educația au un rol critic în îndrumarea învățării care poate transforma viețile.”
Learning together: Working with families and parents to support children’s learning and development.
Confident and Competent Leadership in Education
Acest masterclass va explora care sunt competențele specifice liderilor încrezători și competenți atunci când se află în diferite contexte educaționale. Participanții vor avea ocazia să-și exploreze propriile competențe, să intre în contact cu diferite modele de creștere și dezvoltare a abilităților de leadership și să identifice ce acțiuni conctere viitoare pot face pentru o dezvoltarea profesională continuă.
Regional Director for Education
Director of International Quality Senior Coach & Consultant @ Franklin Covey Education
The 4 roles of a school leader
Profesor la University of Portsmouth, School of Education and Sociology
“Rolul directorilor de școală este să producă schimbări și să fie preocupat de a înțelege impactul pe care îl au.”
School leaders that deliver change and understand impact
Chris Brown: “Care este rolul directorului în influențarea schimbării și obținerea de impact? În această discutie, voi examina atât modul de stabilire a condițiilor necesare schimbării, cât și dacă noile schimbări dau impactul dorit.”
Confident and Competent Leadership in Education
CEO & Founder Education Changemakers – Australia
Building a school that inspire learning
Teacher led innovation
AITSL test & interpretation
Unleashing teacher potential
The power of leadership teams