Academia de Leadership si Management Scolar este un program intensiv de dezvoltare profesionala care vizeaza transformarea abilitatilor de leadership si management prin traininguri, workshopuri, mentorat 1 la 1, coaching personalizat, vizite in scoala, instrumente de evaluare a profilului de leadership, studii de caz, intalniri cu speakeri si leaderi de succes, evenimente, si apartenenta la o comunitate formata din alti directori de scoli in care sa poata impartasi practici de succes.

Programul dureaza 12 luni si este disponibil pentru 40 de directori riguros selectati, din scoli, gradinite si licee din intreaga tara, care sunt determinati sa realizeze schimbari semnificative in rezultatele educationale si in cultura din scolile lor si sa devina actori ai schimbarii in scolile si comunitatile in care lucreaza.

Fiecare modul de curs dureaza intre 2 si 3 zile si presupune o serie de traininguri bazate pe dezbatere, discutii de grup, simulari, studii de caz.

Cursurile vor avea loc o data pe luna la Bucuresti, in perioada aprilie 2018 – martie 2019 si vor fi livrate de echipe mixte de traineri, atat in limba romana cat si in limba engleza.

Fiecare participant va avea 20 de ore de mentorat 1 la 1 cu un mentor asignat. Fiecare din mentorii din program au experienta de peste 10 ani in a conduce institutii educationale si o experienta semnificativa in calitate de traineri pentru lucrul cu alti directori de scoli, inclusiv din comunitati dezavantajate, in combaterea abandonului scolar sau a analfabetismului functional.

Fiecare participant din program va avea parte de o evaluare a profilului de leadership personal, folosind un instrument de testare special pentru managerii de scoli. Acesta va fi ulterior urmat de niste planuri personalizate de dezvoltare a profilului de leadership in cadrul programului. Profilul de leadership identificat va indica ulterior nevoi specifice de training si totodata va indica alegerea coachului si a mentorului cu care acestia vor lucra.

In cadrul acestui program participantii vor avea ocazia sa descopere o comunitate de profesionisti care are la baza excelenta in management educational, si valorizeaza schimb de bune practici, sprijin în dezvoltare, acces la alti experți educaționali.

Obiectivul programului este sa stabilească o comunitate profesională de învățare formată din directori de școli, inovatori, experți internaționali, specialiști în management educațional și comunitatea de business.

Stim ca implementarea practica nu arata niciodata ca in sala de curs. Schimbarile de succes presupun iteratii, modificari, feedback si mai ales lucru cu echipele locale din scoli: profesori, parinti, comunitate locala, autoritati etc. Din acest motiv am selectat 30 de directori de companii de succes din comunitatea de afaceri, care vor dedica 2 ore pe luna pentru a fi coach-ul personal pentru fiecare dintre participanti.

Toti cei 30 de mentori au peste 20 ani de experienta in condus companii sau echipe de succes in diferite industrii si au trecut la randul lor prin provocari si presiuni similare in calitatea lor de lideri si manageri.

Credem ca profilul unui director de scoala eficient este caracterizat de inovatie, abilitati antreprenoriale, conexiune la exemple internationale de buna practica, intearactiune frecventa cu alti lideri si oameni cheie din sistemul educational din Romania sau din domenii conexe care pot inspira si influenta munca pe care directorii o realizeaza in scoala lor.