Claudia Lixandru se alătură echipei executive AVE în rolul de Director de Dezvoltare

AVE (Asociația pentru Valori în Educație) anunță venirea în echipă a Claudiei Lixandru în poziția de Director de Dezvoltare. Ea se alătură echipei executive a organizației, având un rol strategic în care lucrează direct cu Consiliul Director al AVE. În acest rol, Claudia Lixandru este responsabilă atât de finanțarea direcțiillor de dezvoltare, cât și de creșterea capacității organizaționale, de reprezentarea internațională a organizației în relație cu finanțatori și parteneri cheie, autorități care oferă granturi și fundații internaționale relevante. De asemenea, va coordona o echipă internă și externă cu ajutorul căreia asigură creșterea sustenabilă a programelor asociației conform obiectivelor stabilite impreuna cu Consiliul Director.

Claudia Lixandru are experiență de management și leadership atât în zona de business, cât și cea non-profit, la nivel național și internațional. A condus, în ultimii 10 ani, Roma Education Fund (REF) în România, iar în ultimii trei ani a fost Co-Director al întregii rețele internaționale, timp în care a contribuit la creșterea fundației atât în ceea ce privește veniturile, cât și numărul de angajați. Sub coordonarea Claudiei Lixandru au fost implementate peste 30 de proiecte, care au beneficiat de bugete de aproximativ 50 de milioane de euro. De asemenea, în ultimii ani a fost membru al Comisiei de Monitorizare a Programului Educație și Ocupare, al Comitetului de Monitorizare a Programului Național de Redresare și Reziliență, al Roma Sounding Board al Băncii Mondiale din România.

„AVE a investit aproximativ 5,9 milioane de euro în cei 9 ani de la înființare pentru a dezvolta programe și proiecte educaționale care au fost premiate de către Națiunile Unite, Gala Societății Civile și care au fost sprijinite atât de către Presedinția României, cât și de Ministerul Educației. În timp, programele educaționale AVE au devenit din ce în ce mai relevante pentru nevoile copiilor, profesorilor și directorilor. Ne preocupăm de modul în care organizația noastră poate lucra cu cât mai multe școli în toate județele țării. Vrem să transformăm 1.000 de școli în următorii 3 ani, să scădem analfabetismul funcțional în rândul elevilor, iar acestea sunt demersuri la nivel național, motiv pentru care avem nevoie de capabilitățile speciale și expertiza profesională a Claudiei, care este unul dintre liderii de ONG-uri cu cea mai relevantă experiență din România”, a declarat Andreea Nistor, Director executiv AVE.

„Educația este motorul care face ca lucrurile să se miște și fiecare copil merită șansa de a avea acces la o educație de calitate. Participarea la educația timpurie este sub media Uniunii Europene, în 2021, doar 75% dintre copiii cu vârste cuprinse între 3 ani și vârsta de începere a învățământului primar obligatoriu fiind înscriși în învățământul preșcolar. Am venit alături de AVE datorită forței de care a dat dovadă în a mobiliza o varietate de stakeholderi în jurul misiunii sale de a duce sistemul de educație din România în top 10 la nivel european până în 2035. Problemele din educație pot fi rezolvate doar împreună și prin intervenții pe termen lung și scalabile la nivel național. Sunt convinsă că experiența mea va dezvolta structura operațională necesară scalării sistemice a activității desfășurate de AVE”, a declarat Claudia Lixandru, Director de Dezvoltare AVE.

Rolul Claudiei Lixandru în AVE este esențial pentru îmbunătățirea capacității organizației de a scala impactul intervențiilor în școli, dat fiind obiectivul celui mai nou program lansat de AVE. Prin Programul de Transformare a Școlilor din România, AVE își dorește să ofere cea mai bună pregătire pentru directorii de școală, profesori și elevi. Astfel, prin acest program integrat de transformare educațională 360°, fiecare școală va avea îndrumarea constantă a experților, un plan de creștere personalizat, construit împreună cu specialiști, cu impact pozitiv pe termen lung asupra directorilor, profesorilor, elevilor și comunității. Acest program oferă acces la resurse esențiale, cursuri de formare și sprijinul unei comunități de experți, consultanți educaționali și business-mentori. Programul are o durată de 3 ani, iar primele 200 de unități școlare din România care încep programul în 2024 vor beneficia de burse integrale, fie că sunt grădinițe, școli sau licee.

Despre Asociația pentru Valori în Educație 

Asociația pentru Valori în Educație (AVE) este o organizație non-profit, al cărei principal obiectiv este acela de a aduce sistemul educațional din România în top 10 din Europa, până în 2035. AVE dorește să sprijine  transformarea sistemului educațional din România într-unul care să promoveze respectul, onestitatea, spiritul de echipă și responsabilitatea. Puteți fi la curent cu acțiunile AVE urmărind paginile de LinkedIn, Facebook și Instagram.