Masă și clasă este un proiect implementat de Asociația pentru Valori în Educație și Asociația Școlilor Particulare, inspirat de Edenred, prin care 50 de școli, grădinițe sau licee vor fi pregătite pentru a-și îmbunătăți calitatea meselor calde oferite copiilor în unitățile școlare.
În România, aproximativ 30% dintre copiii cu vârste cuprinse între 7-9 ani sunt supraponderali, în timp ce între 15% și 20% dintre ei sunt obezi, conform unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, publicat în anul 2022.
București, 16 august 2023. Prin intermediul programului „Masă și clasă” dezvoltat de Asociația pentru Valori în Educație (AVE) și Asociația Școlilor Particulare (ASP România), în parteneriat cu Edenred România, 50 de directori de școli publice vor învăța să-și dezvolte competențe de management și leadership și vor primi informații și ghidaj care să-i ajute să atragă finanțări pentru optimizarea soluțiilor de servit o masă caldă în școli.
În acest scop, AVE și experții din rețeaua sa vor sprijini gratuit școlile să atragă fonduri cu care să își dezvolte capacitatea logistică, infrastructura, echipa sau calitatea nutrițională a meselor pe care le oferă copiilor.
În cadrul programului, școlile înscrise vor beneficia de:
Sprijin pentru creșterea capacității de a atrage resurse, forma echipe și dezvolta infrastructura necesară pentru asigurarea unei nutriții calitative pentru copii.
Creșterea abilității de accesare a fondurilor publice, europene sau oferite de fundații non-profit.
Acces la un ghid privind nutriția sănătoasă a copiilor, avizat de către nutriționiști, medici și autorități.
„Acest program se adresează școlilor din orice județ care se pot înscrie prin completarea următorului formular până pe 24 august. Vom avea o procedură de analiză a aplicațiilor primite si vom acorda atenție motivației școlilor care doresc să intre în proiect. Școlile pot afla mai multe informații de pe site-ul AVE”, a declarat Andreea Nistor, Director Executiv al AVE.
În cadrul programului, ASP România și Edenred vor dezvolta, în colaborare cu bucătari profesioniști, medici nutriționiști și specialiști în sănătate, un Ghid de rețete sănătoase pentru școli. Ghidul va deveni accesibil întregii rețele de unități de învățământ preuniversitar de stat și particulare, fiind disponibil gratuit în variantă online.
„Inițiativa Edenred de a susține formarea de obiceiuri alimentare sănătoase și creșterea accesului copiilor în școli la o nutriție echilibrată prin mese calde este un angajament asumat pe termen lung prin noua noastră direcție strategică – EduFOOD. Demersul completează tradiția acțiunilor pe care le dedicăm alimentației sănătoase prin Programul FOOD, un model european de parteneriat public-privat, lansat și coordonat de Edenred, activ în 11 țări UE, inclusiv în România. Credem că școala poate să fie un mediu transformațional pozitiv inclusiv în ceea ce privește obiceiurile nutriționale ale copiilor și ne bucurăm să putem contribui sustenabil în acest efort comunitar”, a declarat Dana Sîntejudean, Director Zonal Europa, Middle East şi Hispanic America.
****
Despre Edenred
Edenred este lider de piață ca platformă digitală pentru servicii și plăți și este partenerul de zi cu zi la locul de muncă, conectând 52 de milioane de utilizatori și 2 milioane de comercianți parteneri prin intermediul a 950.000 de clienți corporativi în 45 de țări.
Edenred oferă soluţii de plată cu destinaţii specifice pentru alimentaţie (cardurile de masă), stimulente (carduri cadou, platforme dedicate angajaților), mobilitate (soluții multy-energy, mentenanță, taxe de drum, parcări și vouchere de transport) și plăți corporative (carduri de plată virtuale).
În concordanţă cu misiunea grupului, „Enrich connections. For good.”, aceste soluții sporesc bunăstarea și puterea de cumpărare a utilizatorilor. Îmbunătățesc atractivitatea și eficiența companiilor și animă piața muncii și economia locală. De asemenea, favorizează accesul la o alimentație mai sănătoasă, produse mai sustenabile și soluții de soft mobility.
Cei 10.000 de angajați ai Edenred se angajează să facă din lumea muncii un ecosistem conectat, mai sigur, mai eficient și mai responsabil în fiecare zi.
În 2022, datorită activelor sale tehnologice globale, Grupul a gestionat un volum de afaceri de aproximativ 38 de miliarde de euro, efectuat, în principal, prin aplicații mobile, platforme online și carduri.
Edenred este cotată la bursa de valori Euronext Paris și inclusă în următorii indicatori: CAC 40 ESG, CAC Next 20, CAC Large 60, Euronext 100, FTSE4Good și MSCI Europe.
Logo-urile şi alte denumiri comerciale menționate şi prezentate în acest comunicat de presă sunt mărci înregistrate ale Edenred SE, ale subsidiarelor sale sau ale unor terțe părți. Acestea nu pot fi utilizate în scopuri comerciale fără acordul prealabil scris al proprietarilor lor.
25 de ani în România
Anul acesta, Edenred aniversează 25 de ani de activitate în România. În această perioadă, compania s-a adaptat continuu pentru a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale consumatorilor, evoluției tehnologice și schimbărilor economice și sociale, devenind principala platformă digitală pentru servicii și plăți din România, cu soluții 100% digitale pentru angajați, companii, comercianți și administrație, conectate într-un ecosistem simbiotic. Edenred continuă să fie un actor social responsabil, promovând soluții virtuoase din punct de vedere social, economic și ecologic, plasând astfel principiile ESG în centrul tuturor activităților sale.
Despre Asociația pentru Valori în Educație (AVE)
Asociația pentru Valori în Educație (AVE) este o organizație non-profit, al cărei principal obiectiv este acela de a aduce sistemul educațional din România în top 10 din Europa, până în 2035. AVE dorește să transforme sistemul educațional din România într-unul care să promoveze respectul, onestitatea, spiritul de echipă și responsabilitatea. Detalii complete pot fi găsite pe site-ul www.ave-romania.ro.
Despre Asociația Școlilor Particulare (ASP)
Asociația Școlilor Particulare (ASP) este structura asociativă reprezentativă la nivel național a unităților particulare de învățământ, cu un total de 306 membri, grădinițe, școli primare, gimnaziale și licee, înființată în anul 2020 pentru a reprezenta și sprijini unitățile de învățământ preuniversitar cu finanțare privată din România. ASP promovează standarde ridicate de calitate în educație și susține colaborarea și schimbul de bune practici între unitățile de învățământ preuniversitar. ASP are ca obiectiv principal creșterea performanței și sustenabilității școlilor din România pentru a asigura copiilor experiențe de învățare bazate pe performanță academică și pe dezvoltarea abilităților și competențelor pentru viață. (www.asp-romania.ro)