Education Change Makers

Un eveniment dedicat directorilor de scoli si bunelor practici internationale in materie de leadership si management educational

  14 noiembrie 2017
  Sheraton Hotel, Bucharest

Conferinta Internationala de Leadership si Management Scolar

Conferinta este dedicata directorilor de scoli din invatamantul preuniversitar si va explora cele mai inovatoare concepte legate de leadership si management scolar, bune practici internationale si modelele care vor transforma felul in care sunt conduse scolile in intreaga lume in urmatorii ani. Evenimentul aduce impreuna directori de scoli, specialisti internationali in educatie, directori din alte tari, cele mai inovative practici in termeni de management educational, lideri din business si peste 20 de organizatii neguvernamentale.

 

Evenimentul este organizat sub egida Administratiei Prezidentiale, Departamentul Pentru Educatie, in cadrul programului Romania Educata

Speakeri internationali

Conferinta va oferi directorilor de scoli expunere la cele mai relevante practici internationale de administrare si leadership educational. Paticipantii vor avea ocazia sa cunoasca directori care au condus scoli diverse (de la dificile si sarace, pana la cele inovatoare in tari din nordul Europei), sa exploreze noi moduri de lucru cu profesorii, comunitatea, mediul de afaceri, imbunatatirea rezultatelor educationale ale elevilor si modul in care managementul scolii se poate adapta la viitorul invatarii.

Steven Edwards (SUA)

Consultant pentru Casa Alba, UN; Profesor de Management Educational la The George Washington University, Presedinte si CEO al The National Principals Academy; Detinator de scoli in India; Presedinte al The National School Dropout Organization; Co-Fondator al Global Schools Alliance

Allan Kjær Andersen (Danemarca)

Director al Ørestad Gymnasium, Copenhaga, peste 20 de ani de experienta ca si director de scoala cu rezulatate remarcabile recunoscut pentru directionarea scolilor spre crearea de medii de invatare inovatoare si importanta acordata adaptarii educatiei la lumea digitala

Michael Chapman

27 de ani de experienta in management scolar, premiat in 2008 cu premiul “National Leader of Education”, cea mai mare acreditare pentru excelenta in management educational din UK, pe care o primesc 1.5% din directorii de scoli

Agenda

09.30 – 10.30 Inregistrarea participantilor
10.30 – 11.30Deschidere & Sesiunea #1: Rolul directorului in imbunatatirea rezultatelor educationale ale elevilor.
11.30 – 11.50Pauza
11.50 – 13.30Sesiunea #2: Echitate versus excelenta. Cum poti transforma o scoala buna intr-una exceptionala.
13.30 – 14.30Pauza de pranz & networking
14.30 – 15.30Sesiunea #3: Caracteristici pe care le au in comun cele mai performante scoli.
15.30 – 15.50Pauza
15.50 – 16.50Sesiunea #4: Aplicatiile leadership-ului in imbunatatirea calitatii predarii. Cum poti imbunatati rezultatele profesorilor pentru a diminua decalajele educationale si a creste implicarea elevilor.
16.50 – 17.10Pauza
17.10 – 18.00Sesiunea #6: Exemple de leadership din partea unor companii foarte performante din sectorul privat. Ce pot scolile invata de la mediul de afaceri si cum pot fi practicile de leadership din business, transpuse in contextul scolar.

Gala pentru premierea celor mai antreprenoriali directori de scoli

Recunoasterea practicilor de leadership care fac o diferenta in Romania

Cautam si sarbatorim oamenii care au construit pentru scolile si elevii lor proiecte si oportunitati care au avut impact transformational asupra calitatii educatiei si au imbunatatit semnificativ rezultatele scolare ale elevilor oferindu-le acces autentic la oportunitati educationale mai bune, prin munca lor. Vom identifica, impartasi si celebra practici si povesti de succes care au facut transformari pentru scoli si pentru elevi din Romania.

 

Directorii participanti la Conferinta internationala de leadership si management sunt invitati sa participe si la Gala in limita locurilor disponibile care vor fi confirmate de catre organizatori.

  • Se vor premia practici deosebite de management scolar si directori de scoli antreprenori
  • Cele 3 premii pentru leadership vor fi acordate in parteneriat cu Ashoka Romania
  • Castigatorii vor fi admisi in Academia Leadership si Management Educational

Lansam Academia de Leadership si Management Pentru Directori de Scoli

Un program de dezvoltre a abilitatilor de leadership si management adresat directorilor de scoli, inspirat de modelele executive de MBA, care va incepe in 2018.

Este un program de dezvoltare a competentelor de leadership, prin dezvoltarea unei comunitati de directori, traininguri cu specialisti internationali in educatie, mentorat si coaching. Scopul consta in construirea de cunostinte si abilitati manageriale si de leadership si schimbul de bune practici in cadrul comunitatii si cu alti directori din strainatate pentru ca directorii de scoala din Romania sa poata actiona ca lideri transformationali in comunitatile lor.

Programul va incepe in 2018 si va fi lansat in cadrul Galei pentru premierea directorilor antreprenori.

Partenerii evenimentului

Contact si intrebari

Pentru directori de scoli si parteneri educationali

Silvia Toth

Project Manager

  silvia.toth@ave-romania.ro

  0744.842.572

Pentru partenerii din business si presa

Andreea Nistor

Director Executiv

  andreea.nistor@ave-romania.ro

  0756.095.259

Materiale conferinta

Multumim tuturor pentru participarea la Education Change Makers, Bucuresti 2017!

Ne bucuram foarte mult de feedback-ul pozitiv primit pana acum si dam curs unei solicitari din partea participantilor.
Aveti posibilitatea sa descarcati materialele suport folosite de facilitatori si speakeri din timpul evenimentului.

Galerie foto