Ne bazăm pe contribuția mediului de business în a forma un sistem de educație capabil să crească copii ce contribuie mai departe la binele lor, al societății și al economiei.

În prezent, sistemul educațional din România este pe locul 21 din 22 în Europa, iar scopul nostru e să-l aducem în top 10 până în anul 2035.

Redirecționează 3.5% din impozitul personal până pe 30 iunie

Finanțarea direcționată către AVE va fi folosită pentru a susține unul dintre proiectele pe care le desfășuram. Toate proiectele asociației noastre sunt susținute cu finanțare privată, din partea companiilor sau a persoanelor fizice care contribuie prin donații.

 1. Fiecare persoană fizică deținătoarea de venit poate redirecționa 3.5% din impozitul pe venit către o organizație neguvernamentală din România prin trimiterea formularelor până pe 30 iunie.
 2. Descarcă formularul și completează-l, apoi trimite-l prin poștă către direcția ANAF de care aparții sau scanează-l și trimite-l în format PDF către noi, iar echipa noastră se va ocupa de depunerea lui la administrația financiară aferentă reședinței tale.

Impactul pe care îl avem împreună:

 • 173 de directori care urmează cursurile Academiei de Leadership și Management Școlar, menite să dezvolte leadership-ul în educație
 • 114 școli și grădinițe înscrise în anul 2019 în programul Edu Networks, prin care o comunitate de specialiști de business lucrează cu întreaga comunitate pentru a îmbunătăți calitatea educației
 • Proiectele noastre sunt aplicate în școli în care învață 98.761 de elevi, din toată țara și de orice profil.

Iar planurile noastre din ultimele 2 luni includ:

 • Oferim sprijin nostru către alte 1200 de şcoli din întreaga ţară (nu doar cele 173 din programele noastre) – oferind acces la resurse, coaching, instrumente şi idei concrete prin care să facă învăţarea accesibilă chiar şi pentru copiii cei mai izolați
 • Mobilizăm resurse cu ajutorul voluntarilor și angajaților din companiile partenere pentru a răspunde nevoilor acute din comunități (revenim în curând cu detalii)
 • Ajutăm cei 36% de copii din România care nu au acces la educație online să continue învățarea.

Cum contribuim la schimbarea educației în România

Susținem proiecte sistemice care au eficiență și impact. Lucrăm împreuna cu sistemul formal de educație sau în interiorul lui, încercând să implicăm cât mai multe instituții. Ne bazăm pe contribuția mediului de business în a forma un sistem de educație capabil să crească copii ce contribuie mai departe la binele lor, al societății și al economiei.

Prin AVE susținem și coordonăm implicarea companiilor private din România în îmbunătățirea sistemului educațional. Iată cum reușim să facem acest lucru:

 1. oferim expertiză din domeniul de afaceri (specialiști, consiliere, mentorat, acces la resurse) în educație;
 2. strângem resurse financiare din mediul privat și le alocam proiectelor în educație;
 3. oferim consultanță instituțiilor educaționale pentru politici publice;

Îmbunătățirea calității educației din România este o prioritate a noastră însă ea nu este în responsabilitatea deplina a instituțiilor statului, a profesorilor sau a directorilor de școli. O schimbare veritabilă a sistemului educațional românesc nu se poate realiza fără implicarea activă și autentică a tuturor, pentru că toți avem copii sau vom avea copii în România.

Direcționează 3.5%

Redirecționează 3.5% din impozitul pe venitul personal prin completarea unui formular și trimiterea scanată către AVE, fără extra costuri, până pe 30 iunie.

Susține

Voluntariază timpul și expertiza ta profesională pentru o școală sau un director din Academia de Leadership și Management Școlar.

Adoptă

Adoptă un cluster de școli care să participe timp de 4 ani în programul Edu Networks, lucrând cu peste 118 experți în educație și business.

Pentru detalii suplimentare puteți lua legătura cu

Andreea Nistor

andreea.nistor@ave-romania.ro