Programul
Consolidat AVE

AVE își consolidează activitățile într-un program unitar de dezvoltare și transformare a grădinițelor, școlilor și liceelor.

Asociatia pentru Valori in Educatie

Transformăm educația alături de tine

Transformăm educația alături de tine

Începând cu toamna anului 2023, propunem grădinițelor, școlilor și liceelor din România un program unitar prin care le oferim acces la toate intervențiile și instrumentele dezvoltate de AVE și de către partenerii noștri. În ultimii ani, AVE a lansat programe orientate spre sprijinirea școlilor și a directorilor din România. Acum, dorim să introducem o abordare integrată, eficientă și sinergică.

AVE își propune să transforme educația din România prin implicarea companiilor private și a societății civile în inițiative cu impact transformațional asupra sistemului de învățământ.

Pilonii de transformare

Pentru a genera schimbări sustenabile la nivelul școlii, Programul AVE crește capacitatea organizațională a școlii cu ajutorul a patru piloni de transformare. Aceștia contribuie la dobândirea de noi competențe de către director și cadre didactice, la dezvoltarea de mecanisme de colaborare și la crearea de sisteme de măsurare a progresului.

pilonul-2-2x

Pilon 1

Leadership pentru sine

Accent pe abilități de bază, autonomie personală și mentalitate. Abilitățile fundamentale abordate includ: cum să te organizezi, cum să te conduci pe tine, cum să creezi relații bune și cum să te perfecționezi continuu.

Leadership pentru scoala

Pilon 2

Leadership pentru școală

Formări pentru director și echipa executivă. Dezvoltarea de procese la nivelul întregii școli, care facilitează învățarea relevantă la clasă, creșterea competențelor și rezultatelor elevilor.

Transformare la nivelul întregii școli

Pilon 3

Transformare la nivelul întregii școli

Aplicarea unui model de transformare progresivă, până la nivel de clasă și de profesor. Schimbările pozitive impactează întreaga comunitate.

Dezvoltare socio-emoțională

Pilon 4

Dezvoltare socio-emoțională

Element de transformare catalitic pentru relațiile dintre profesori, directori și copii, contribuind la schimbarea atmosferei din școală.

Ce facem prin programul consolidat AVE?

Procesul de recrutare în program:

Formular de înscriere

  Funcție
  Școala dvs. este
  Județ
  Tip școală
  Care sunt primele 3 lucruri pe care vrei să le schimbi în mai bine în școala ta?
  În ce măsură simți că poți conta pe sprijinul și implicarea echipei de profesori în acest demers de transformare a școlii?
  Ești dispus și motivat să te angajezi într-un demers de transformare a școlii pe durata a 3 ani?

  Întrebări frecvente

  Școlile interesate să aplice trebuie să completeze formularul de înregistrare a interesului pentru a primi detalii suplimentare și a intra în procesul de selecție până la data de 15 septembrie.

  Valoarea totală a programului este de 60,000 de lei pe an pentru fiecare unitate școlară. Cu sprijinul companiilor partenere, AVE pune la dispoziție 200 de burse prin care sunt acoperite 95% din costurile programului, iar școlile vor trebui să mai plătească doar pentru elementele opționale, a căror valoare este de 3000 de lei pe an.

   

  Programul va fi compus din elemente principale (care sunt obligatorii pentru ca școala să poată trece la etapa următoare) și din elemente opționale. Elementele obligatorii vor fi gratuite pentru cele 200 de școli care obțin o bursă. Nu presupun costuri pentru directori, profesori sau elevi și sunt accesibile întregii comunități școlare.

   

  Toate instrumentele de evaluare incluse în program sunt, de asemenea, gratuite pentru toți beneficiarii.

  Programul se adresează atât școlilor urbane cât și rurale din întreaga țară. Nivelul de dezvoltare socio-economic al localității în care funcționează școala nu influențează eligibilitatea.

   

  Pot aplica grădinițe, școli sau licee, iar criteriul principal de selecție pentru admiterea în program va fi motivația instituției și determinarea de a face o schimbare care să impacteze pozitiv copiii.

   

  Școlile private sunt eligibile să participe în program, însă nu sunt eligibile pentru burse.

   

  Școlile care au participat anterior în Academia de Leadership sau în Edu Networks nu pot fi selectate pentru Programul AVE.