Fii liderul propriilor emoții!

Consiliere psihologică sau ședințe de coaching pentru directorii de școli și grădinițe

 

Perioada solicitantă pe care o traversezi ca lider în educație a conturat nevoia de suport emoțional. Pentru a face față schimbărilor impuse de contextul actual, ne dorim să îți oferim accesul la 2 sesiuni de consiliere psihologică sau de coaching despre rolul tău la școală în cadrul parteneriatului desfășurat între AVE și organizația Dare to Care. 

Echipa de specialiști Dare to Care este aici pentru a te susține! Vine în sprijinul tău și te ajută să găsești puterea, curajul, claritatea, liniștea, alinarea la gândurile și situațiile școlare ce te copleșesc. În cadrul instituțiilor de învățământ, sunt zile când pare că ai găsit soluții și alte zile când totul pare imposibil. Pentru toate aceste zile, vei descoperi, alături de psihologul /psihoterapeut sau coach-ul tău, strategia potrivită.

Dacă îți dorești să ajungi la un echilibru personal, te poți înscrie completând formularul și noi stabilim legătura între tine și speacialistul Dare to Care pentru a programa, în funcția disponibilității fiecăruia dintre voi, cele 2 sesiuni gratuite de consiliere psihologică sau de coaching legate de provocările din școală.

 

Care este procesul prin care vei trece?

 • Te înscrii prin completarea formularului de pe pagina AVE
 • AVE îți transmite informațiile cu privire la coach-ul sau psihologul / psihoterapeutul alocat pentru cele 2 întâlniri
 • Responsabilitatea ta este să îi scrii specialistului alocat în maxim 24 de ore de când primești datele de contact
 • Îți programezi cele două sesiuni de maxim 50 de minute cu specialistul
 • Beneficiezi de 2 întâlniri gratuite cu același specialist

Psihoterapeutul este un specialist licențiat care ajută oamenii să își găsească puterea interioară și curajul de a se confrunta cu emoții și experiențe de viață dificile, cu scopul de a-și îmbunătăți starea de bine si viața, dezvoltând abilități cognitive, emoționale și comportamentale funcționale. Psihoterapeutul te poate ajuta să îți dai seama cum te percep alți oameni, cum se declanșează emoțiile tale dincolo de motivele aparente, cum îți afectează viața și cum le poți gestiona.

 • Ascultă într-o manieră empatică
 • Oferă validare și suport emoțional
 • Te ajută să îți înțelegi gândurile, stările și comportamentele
 • Te ajută să faci față emoțiilor puternice
 • Te ajută să te accepți și să te iubești pe tine însuți
 • Oferă instrumente și tehnici pentru rezolvarea problemelor
 • Te ajută să dezvolți o strategie pentru a gestiona o situație dificilă cu care te confrunți
 • Analizează influența trecutului asupra prezentului
 • Face psihoeducatie pentru dezvoltarea abilităților emoționale, cognitive sau de comunicare
 • Te ajută să îți îmbunătățești relațiile existente și să construiești altele noi

Coaching-ul este ca o călătorie. Pornind de la un subiect sau o intenție, adică ceva care te frământă, coach-ul te însoțește acolo unde vrei să ajungi. Și chiar dacă nu ți-e clar unde vrei să ajungi, rolul coach-ului este să îți pună întrebările potrivite astfel încât să îți dai seama de traseul cel mai potrivit pentru tine. Ajungi astfel să te cunoști mai bine, să devii mai conștient, să obții mai multă claritate, să iei decizii asumate pe care să le duci la bun sfârșit. 

Coach-ul are încredere absolută în procesul tău și pornește de la premisa că nu este nimic în neregulă cu tine. Coach-ul nu îți dă sfaturi și nu îți spune ce să faci. În schimb, îți pune întrebări astfel încât să ajungi tu singur la răspunsurile pe care le cauți.

Subiectele pe care le poți adresa în cadrul unei sesiuni de coaching sunt nenumărate, de la luarea unor decizii, stabilirea unui plan de acțiune, găsirea motivației, creșterea performanței, la descoperirea sensului în ceea ce faci, dezvoltarea unor relații armonioase și sănatoase, depășirea fricilor, creșterea stimei de sine și a încrederii, găsirea unui echilibru mintal si emoțional. 

„Directorul reprezintă un suport pentru întreaga lui comunitate. Elevii și profesorii își bazează activitatea pe sprijinul oferit de liderul școlii. Un director este omul care inspiră, este sincer, deschis pentru a asculta, a empatiza și a oferi suport emoțional! Pentru a face față provocărilor și schimbărilor are nevoie de echilibru. Fiind el bine, își poate aduce contribuția la îmbunătățirea echipei. De cele mai multe ori, este nevoie de cineva în care ai încredere pentru a realiza unde ești, atunci când îți este greu. Fiind el bine, poate face bine în jurul său.”
Violeta Dascălu
Director la Școala Gimnazială "Ferdinand I"