Workshop online – Cum atragi fonduri pentru școala ta?

Despre workshop-uri

Propunem 4 workshop-uri online pentru directori, profesori și învățători, care au ca scop îmbunătățirea competențelor directorilor și ale echipelor de profesori în vederea accesării fondurilor pentru proiectele școlii. Nevoia unor astfel de workshop-uri a luat naștere în cadrul proiectului Masă și clasă, coordonat de AVE și inspirat de Edenred, prin intermediul căruia unitățile de învățământ participante își doresc să îmbunătățească calitatea meselor calde oferite copiilor în unități școlare.

Cui ne adresăm?

Tuturor directorilor, profesorilor și învățătorilor care își doresc să afle cum să atragă fonduri pentru proiectele pe care vor să le implementeze în unitățile școlare, care vor să intre în dialog cu reprezentanți ai autorităților finanțatoare și care își doresc să planifice, să scrie și să implementeze proiecte mai bune pentru accesarea fondurilor.

Care sunt oportunitățile de care vei beneficia în cadrul workshop-urilor?

 • Vei afla ce linii de investiții pregătesc Ministerele de resort pentru școli;

 • Vei putea adresa întrebări legate de POEO, PNRAS sau Erasmus invitaților noștri;

 • Vei învăța cum să identifici și să obții investiții pentru unitatea școlară.

Cum se desfășoară workshop-urile și care sunt temele abordate?

Întâlnirile vor fi în număr de 4 (3 dintre acestea se vor desfășura în luna noiembrie, iar ultima va avea loc în data de 12 decembrie), fiecare în intervalul 15:00 – 18:00, pe platforma Zoom. 

Trainerul principal este Claudia Lixandru, Director al Roma Education Fund. Aceasta a atras în ultimii 3 ani 20 de milioane EUR prin finanțări nerambursabile, este parte a comitetului de monitorizare al Ministerului Fondurilor Europene pentru implementarea POEO și PNRR în Romania.

Agenda:

 • Joi, 9 noiembrie, 15:00-18:00: Introducere în fundraising

Guest speaker: Marian Daragiu, Subsecretar de Stat la Ministerul Educației;

 • Joi, 16 noiembrie, 15:00-18:00: Tipul de resurse pentru finanțare existente pe piață, monitorizarea acestora și cum le folosim

Guest speaker: Sorin Decă, Secretar General Adjunct – Responsabil PNRR și România Educată;

 • Joi, 23 noiembrie, 15:00-18:00: Cum traducem necesarul în proiecte, cum planificăm și cum scriem un proiect pentru a accesa fonduri

Guest speaker: Daniela Vișoianu, Consilier Parlamentar, ex Consilier Ministru, ex Manager Proiecte cu Fonduri Europene;

 • Marti, 12 decembrie, 15:00-18:00: Vom vorbi despre depunerea proiectelor, monitorizare și contractare, programe Erasmus

Guest speaker: Monica Calotă, Director ANPCDEFP

Pentru înscriere, completează formularul de mai jos.

Pentru a adresa o întrebare referitoare la programele Erasmus, completează formularul de mai jos și trimite-ne întrebarea ta.

  Funcție
  Școala dvs. este
  Județ

  Adresează o întrebare despre Erasmus: